Categorii
Eco Educatie Sfaturi

Ajutor pentru mediul inconjurator

Exista trei modalitati principale prin care putem incepe sa inlesnim ajutorul dat mediului inconjurator, noi in calitate de oameni care ne folosim de el in acelasi timp. Din fericire, nici una dintre aceste solutii nu sunt foarte dificil de pus in aplicare.

Trucuri pentru conservarea apei, electricitatii si gazelor naturale

Gandeste-te la modalitatile prin care poti ajuta la economisirea de apa, gaze naturale si electricitate si apoi impartaseste ideile care iti vin cu prietenii si familia ta:

  • Folosirea in comun a masinii este o modalitate grozava prin care poti economisi combustibil. Fie ca mergi la munca sau la cumparturi, fa din asta o activitate de grup.
  • Nu exista nimic mai relaxant decat o baie fierbinte, insa aceasta se pare ca necesita folosirea de multa apa. Compara necesarul de apa printr-un dus in cada cu astuparea gurii de scurgere din cada. Limiteaza momentele in care iti faci dus la doar 7 minute sau mai putin si vei ajunge sa economisesti mult mai multa apa.
  • Profita de avantajele razelor de soare si economiseste din energia electrica. Usuca-ti la soare hainele daca se poate fara a mai face uz de electricitate. Usuca rosiile si feliile de fructe la soare direct.
  • Investeste in energia regenerabila bazata pe tehnologie/masini electrice/hibrid, panouri solare pentru incalzire si pentru iluminare etc.

Sprijina schimbarea pozitiva

Protestele impotriva dezvoltarii non-durabile nu este prerogativa activistilor pentru mediul inconjurator. Participa in campanii de sprijin pentru schimbarile pozitive. Aminteste-ti, votezi cu un dolar sau cu un leu, nu sprijini si nu fa investitii in companiile ce nu merita acest lucru si care sunt o pierdere de timp; fa-ti temele inainte si efectueaza cercetari in prealabil.

Recicleaza, reutilizeaza si refoloseste

Exista si mai multe modalitati prin care poti reduce impactul negativ asupra mediului inconjurator. Foloseste reciclabile ca ziarele, metalul, plasticul si sticla pentru a redecora si pentru diferite lucrari de care ai nevoie pentru gospodarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *