Categorii
Curiozitati Sanatate

Cum sa devii mai energic

Oamenii nu pot functiona in cei mai optimi parametri daca sunt lipsiti de energie. Cel mai neplacut lucru, la serviciu, este sa te simti obosit si fara chef si apoi sa constati cum asta incepe sa se reflecte in tot ceea ce faci sau ti se intampla. Si, foarte frecvent, oamenii nu au nevoie de un management al timpului mai bun, ci de unul al energiei personale. Felul in care ne incarcam cu energie se invata si se educa si face parte dintr-un stil de viata eficient si garanteaza cresterea productivitatii proprii.

Iata e trebuie sa faci pentru a-ti creste nivelul de energie:

Ia o gura de aer proaspat! Daca nu traiesti intr-o zona in care aerul curat este la el acasa, fa-ti putin timp si iesi la o gura de aer, macar 20 de minute in fiecare zi. Poti iesi in parc, sau poti merge la bunici, la tara. Soarele si aerul curat te pot stimula foarte tare, insa, din pacate, cei mai multi dintre noi prefera sa stea in casa atunci cand sunt obositi. Mai mult oxigen, mai multa vitamina D si tot atat de multa dopamina. Te vei simti imediat plin de energie.

Asculta muzica. Pune-ti castile, sau pune ceva muzica care te stimuleaza in masina. Acest lucru este un stimulent foarte bun atunci cand esti secat de energie. Probabil ca ti se va parea ca acest lucru nu va fi niciun impuls pentru a obtine energie, insa muzica buna iti poate stimula cirulatia sanguina.

Fa exercitii. Miscarea fizica este vitala. Fa o plimbare scurta in jurul cartierului in care locuiesti, atunci cand te intorci de la munca, de exemplu. Asigura-te ca te dai jos din pat pentru a face cel putin o jumatate de ora de miscare in fiecare zi.

Alimentatia. Cu cat mananci mai multe fructe si legume, cu atat te vei simti mai plin de energie. Incearca sa mananci alimente sanatoase precum: cereale integrale, fructe, legume, ulei de masline, somon, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *