Implantul dentar este soluția la care se rezumă problemele lipsei unor dinți. În momentul în care pierzi un dinte – sau mai mulți – din cauza unor probleme medicale dentare sau ca rezultat al unor accidente, acesta poate fi înlocuit prin implantarea unui înlocuitor în locul rămas liber. Alegerea este în general de ordin estetic, dar și pentru o corectă funcționare a aparatului masticator.
Desigur, există și alte variante, dacă pentru tine un implant nu pare a fi cel mai potrivit. Însă, acesta rămâne cea mai comună alegere. Cum îți poți da seama dacă ești potrivit unei astfel de proceduri? Trebuie să îndeplinești niște condiții de sănătate și să ai o structură osoasă bună a maxilarului. Îndeplinind aceste condiții, ești un candidat potrivit unei astfel de operații. Cei ce aleg implanturile nu vor să folosească proteze dentare sau pur și simplu își doresc o îmbunătățire a vieții din acest punct de vedere.
Care este procesul de transformare al danturii tale?
În primul rând, dacă îți dorești un implant dentar Cluj, trebuie să fii sigur că organismul tău îl poate accepta. Astfel încât, este recomandat să faci o serie de analize înainte de operație. Apoi, discutând cu odontologul tău poți afla prețurile și procesele unei proceduri de acest fel. Astfel, vei ști de la bun început dacă ești compatibil cu un implant dentar și dacă bugetul tău ți-l permite.
Apoi, odată ce totul e stabilit, doctorul îți răspune la întrebări și te informează legat de toate procesele prin care dinții tăi vor trece, vor urma 3 ore de proceduri – 2 operații și apoi amplasarea coroanei. Odontologul trebuie să se asigure că implanturile se potrivesc maxilarului tău și că se aseamănă danturii tale naturale. De asemenea, e important ca montanții să nu îți afecteze nervii prezenți în gingie.
Prin radiografii ale dinților și diferite tipuri de scanări, ei își pot da seama de impedimentele pe care le pot întâmpina în timpul procedurii. Iar datorită tehnologiei dezvoltate, prin programe de modelare 3D, doctorul poate urmări în ansamblu și detaliu craniul tău, maxilarul și alte elemente importante, prin care să își dea seama cum și unde să amplaseze implanturile.
Următorul pas este introducerea în maxilar a montanților metalici care sprijină noile coroane dentare. În cazul în care implantul se face asupra unor dinți din partea din față, vei primi un pod dentar temporar din motive estetice și pentru o mușcătură prielnică de-a lungul perioadei dintre intervenții. Apoi, după două săptămâni, doctorul îți va scoate ațele cusăturii, după care în câteva luni – în care osul maxilarului are timp să se vindece și împreună cu montantul să funcționeze corespunzător – ți se vor atașa de montanți coroanele dentare. Acestea sunt modelate pe calculator pentru o potrivire exactă cu dinții tăi naturali, după care vor fi finisate.
Este important să reții că pot apărea complicații și există riscuri atunci când ți se pun implanturi dentare. Poți suferi de infecții dacă nu ai grijă de rana deschisă – după prima procedură, să ți se deterioreze osul maxilarului sau nervii. Totul depinde de experiența odontologului tău.
Însă dacă cercetezi cu atenție și găsești un odontolog bun atunci șansele de a avea probleme după sunt minime. Din acest motiv, îți recomand să oferi un timp căutării unui cabinet profesional. Accesează linkul badeaimplant.ro pentru mai multe informații.