Categorii
Sanatate

De ce este important sa vizitezi cabinetul de ORL?

Omul pretuieste multe in viata, are prioritatile si dorintele in jurul carora isi si axeaza intregul timp, insa totul se schimba radical atunci cand se imbolnaveste. Toate aspiratiile, dorintele si planurile pe care le avea inainte, nici nu si le mai doreste. Singurul aspect in viata si cel mai important cu adevarat este sanatatea ta, invata sa o pretuiesti inca de mic copil, ca sa duci o viata lunga si frumoasa alaturi de cei dragi.

Raceala este una dintre cele mai frecvente afectiuni cu care te confrunti in viata. In functie de imunitatea ta, poti ori sa fii racit cate trei anotimpuri pe an ori sa prinzi cate o raceala din cand in cand. Cel mai des racesti odata cu schimbarea vremii, cand vin perioadele cele mai friguroase din an, in perioada toamnei si a iernii.

Intotdeauna trateaza-le corespunzator in functie de tratamentul recomandat de medicul de familie. O raceala netratata nu se vindeca de la sine. Afectiunile netratate care te fac sa ajungi intr-un cabinet ORL in Mures 2019 sunt urmatoarele:

  • Rinite
  • Faringite
  • Otite
  • Amigdalite
  • Traheite
  • Laringite
  • Sinuzite

Rinita poate fi de doua feluri – cronica si acuta.

Rinita acuta este o inflamatie deseori infectioasa a foselor nazale. Este in general virala si are ca si complicatii infectii produse de bacterii. Are ca si simptome scurgeri nazale insotite de stranut si senzatii de arsuri ale foselor nazale.

Rinita cronica este cauzate de mai multi factori fie ei exogeni, diferiti compusi din medicamente sau aer poluat.

Faringita – recunoscuta dupa denumirea de „rosu in gat” este cauzata prin inflamatia faringelui, cu senzatia de uscaciune, durere si dificultati la inghitire.

Otita – este o inflamatie a urechii interne, des intalnita in perioadele reci ale anului. Poate fi confundata cu durerea pe care o ai atunci cand te trage curentul, insa nu e de neglijat, viziteaza un cabinet ORL in Mures 2019 pentru a te asigura daca este sau nu o otita.

Amigdalitele – caile respiratorii sunt des populate de catre virusi si bacterii, de aceea amigdalele asezate chiar in partea de sus a gatului au rol protector. Insa si ele din cand in cand mai sunt afectate. Uneori inflamatia acestora cauzeaza cresterea lor in volum si este necesara extirparea acestora.  Dar daca se ajunge la scoaterea amigdalelor, gatul tau nu va mai avea protectie si vei raci mult mai des decat de obicei.

Laringita – este frecvent intalnita la copii cu varstele cuprinse intre 0 si 5 ani si reprezinta inflamarea laringelui si ingustarea cailor respiratorii. La adult nu este atat de semnificativa si grava deoarece caile sunt mai mari si nu se poate produce obturarea lor. Cele mai multe cazuri nu sunt grave si se vindeca in decursul a catorva zile.

Sinuzitele – pot afecta un sinus sau chiar mai multe – cavitati osoase pline cu aer, ce se inflameaza in cazuri patogenice. In functie de durata inflamatiei, ele se clasifica in:

  • sinuzite acute daca dureaza mai putin de 3 saptamani
  • sinuzite subacute intre 3 saptamani si trei luni
  • sinuzite cronice daca inflamatia persista mai mult de 3 luni

Pune sanatatea ta pe primul loc, actioneaza acum, nu mai incolo cand va fi prea tarziu, viziteaza un cabinet ORL in Mures 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *