Categorii
Calatorii

Litoralul romanesc: Constanta

Are o lungime de 247 km si constituie regiunea turistica cea mai vizitata in sezonul estival, ca loc de odihna si posibilitatea practicarii curei heliomarine si de namol.

Municipiul Constanta, unul dintre cele mai vechi si mai mari orase ale Romaniei, in acelasi timp si cel mai mare port maritim, el insusi centru turistic a obtinut recunoastere internationala.

Dezvoltat pe locul unei vechi si infloritoare colonii grecesti – Tomis, (sec. al Vll-lea i.e.n.), intr-un loc cu o remarcabila pozitie maritima (unica peninsula care intrerupe linia rectilinie a tarmului apusean al Marii Negre) este cunoscut in timpul stapanirii romane ca loc de exil al marelui poet Ovidiu. Orasul are amprenta influentei bizantine si turcesti.

Constanta insasi este considerata o importanta statiune balneoclimaterica cu plaja amenajata.
Orasul dispune de mai multe hoteluri (Continental, Palace, Tineretului, Intim s.a.), precum si de un sat de vacanta, organizat in stilul gospodariilor taranesti din diferite zone ale tarii. Dintre obiectivele turistice ale municipiului enumeram:

 numeroasele monumente istorice si de arta, muzee, statui etc., Tezaurul de sculpturi de la Tomis (sec. II-III e.n.); Monumentele de arta locala (cavalerii traci, femei purtand amfore s.a.); Sala dedicata poetului Ovidiu; Muzeul arheologic in liber, Atelierele Antice; Magaziile genoveze (din sec. al Xlll-lea – sec. al XIV-lea; Edificiul roman cu mozaic, Colectia de curiozitati Mercurius; Galeriile subterane s.a.

 Lacasuri de cult: Catedrala ortodoxa (1894-1895), Biserica romano-catolica (1885); Geamia Hangiac (1867-1868); Moscheea Mare;

 Faruri: Farul genovez construit in anul 1300 (inalt de 8 m); Farul Nou, construit in 1960 (inalt de 58 m).

 Planetariul, prevazut si cu un observator astronomic;

 Delfinariul avand acvariul, piscine pentru foci si delfini.

 Acvariul, situat pe faleza, cuprinde aproximativ 2000 de vietuitoare acvatice, caracteristice Oceanului Planetar.

 Muzee: Muzeul Marii, amenajat in casa farului genovez, Muzeul marinei romane Muzeul de arta etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *