Categorii
Calatorii Curiozitati Timp liber

O scurta vizita in Delta Dunarii

Principala atractie cand vine vorba de ecosistemele naturale ale Romaniei si considerata cea mai noua unitate naturala verde  din tara este Deltei Dunarii si constituie un plus de valoare pentru tara noastra, menita sa asigure pastrarea habitatului natural al acesteia. Lumea plina de tablouri parca rupte din poveste, in care se imbina perfect talentul natural al istoriei cu maiestria si frumusetile patriei, in care mana omului nu a intervenit aproape deloc, in care vegetatia si fauna sunt extrem de bogate este clasata printre primele trei locuri de vizitat de catre turistii interni si externi.

Asezarile omenesti din acest mediu s-au constituit ca premisa a valorificarii resurselor naturale dezvoltate, incat constructia de pensiuni sau case de vacanta a condus la cresterea numarului de activitati economice traditionale si au format relatii sociale specifice mediului. Fauna Deltei este una bogata si se pot aminti o serie de pasari salbatice rare, precum egrete, pescarusi, pasari de padure, stoluri de pelicani si multe elemente de vegetatie printre care crinii albi si galbeni.  Pestele proaspat este o alta atractie regasita pe aceste meleaguri, astfel incat la o vizita in sudul Romaniei regasim peste 150 de specii de pesti, printre care stiucile, crapii, bibabii teposi, rosioarele, carasii si platicile. Cele mai multe dintre aceste specii sunt adesea prada pescarilor care doresc sa isi castige existenta sau ajung pe mesele traditionale ale turistilor.

 Multe specii vegetale sau animale au fost importante resurse naturale, care mai apoi au fost exploatate economic in scop turistic, astfel incat din ce in ce mai multi oameni au vizitat aceste locuri din cele mai vechi timpuri. Numarul foarte mare de turisti in anotimpul de vara imbie veselia cu gradul de satisfactie si primire a proprietarilor care detin cabanute, pensiuni sau case de vacanta.

 Zona deltei este bogata in monumente istorice printre care ruinele cetatii Histria, ruinele cetatii Halmyris, podgoria Murfatlar, locul celor mai crancene batarii dintre daci si romani recunoscut sub numele de Tropaeum Traiani din Adamclisi sau pestera Sf. Andrei. Cu siguranta este o locatie care atrage mii de turisti anual, astfel incat cei care opteaza pentru o asemenea excursie nu vor avea niciodata de pierdut, deoarece frumusetea si naturaletea regasite aici confera pentru fiecare turist momente unice de relaxare si liniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *