Categorii
Alimentatie

Uleiuri bune pentru gatit

Uleiul de susan are o aroma puternica si este o grasime de tip polinesaturata. Este recomandat mai mult pentru prajelile in tigaie, si este de asemenea destul de scump de achizitionat. Untul sau grasimea are o aroma usoara si curata, este un tip de grasime hidrogenata si este foarte potrivit pentru copt, sotat si gatit, dar si pentru salate.

Uleiul de boabe de soia are o aroma usoara si este o grasime de tip polinesaturata. Este foarte potrivit pentru prajeli, grill, copt, fiert, sotat, dar si pentru salate, de fapt pentru taote cele ce tin de gatitul cu ulei.  Uleiul de sofran are o aroma curata si este o grasime de tip polinesaturata. Este recomandat pentru opt, prajit, grill, fiert, sotat, dar si pentru salate.

Uleiul de nuci are o aroma si un gust de nuci, puternic, si este o grasime de tip mononesaturata. Incearca acest ulei pentru prajelile in tigaie, pentru grill, fiert, dar si pentru salatele de orice fel.

Cele mai bune optiuni pentru gatit tin numai de ce si cum ai nevoie atunci cand te pregatesti sa gatesti.  De exemplu, pentru prajitul in mult ulei, exista o serie de cateva uleiuri care functioneaza cel mai bine:

  • Uleiul de canola, cu aroma sa neutra si cu un punct de fum relativ ridicat, functioneaza foarte bine atunci cand este vorba despre prajelile in foarte mult ulei. Nu mai are si alte arome pe langa cea de baza, iti asigura faptul ca va pastra ceea ce ai de gatit intr-o forma maxima si bine gatita. Uleiul de canola este de asemenea si mononesaturat, asadar este un ulei foarte bun cu inima si care nu iti va afecta.
  • Untura are o aroma neutra si se incalzeste la temperaturi mai mari destul de repede, transformand-o intr-o grasime foarte buna pentru prajitul in mult ulei. Untura este de asemenea saturata, asadar oamenii care au probleme de sanatate si cu inima, ar putea sa nu foloseasca acest aliment, spre binele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *